Minikonfirmander

Man. – onsdag 9.00-12.00
Torsdag 13.00-18.00

Tema: Ny-tilflyttere i Seest.  Louise og Albert

Jeg har sat Louise stævne i Sognehuset til en samtale om at være ny-tilflytter til Seest og ikke mindst det at have en lille ny i familien. Egentlig var Louise allerede i Sognehuset længe før vores samtale, for Louise og hendes søn Albert, der i skrivende stund (den 18. oktober) snart bliver 8 mdr. har været med til babysalmesang samme formiddag. Albert er en glad lille fyr. Han kravler rundt på gulvet i fuld fart, han vil, i bogstaveligste forstand, frem i verden. Albert er grunden til, at Louise og hendes kæreste Rasmus valgte at flytte fra Kolding centrum. De flyttede til Hylkedalsparken i periferien af Kolding by, da lejligheden i Sct. Jørgens gade på 70 m2 ikke længere passede til den lille families behov. De trængte til mere plads og en have at boltre sig i. Ikke kun til Albert, men også til familiens hund på 10,5 år.

Jeg spørger Louise, hvordan det kan være, at valget faldt på Seest Sogn ”Vi skulle have mere plads, fordi Albert kom til. Hylkedalsparken er et dejligt område med en beliggenhed tæt på naturen og byen, og begge dele er i gå-afstand. Stilheden i området nyder vi også meget. Vi var så hooked på huset, at der kun gik 14 dage, fra vi havde set det første gang til købsaftalen var skrevet under.”

I det hele taget passer Louise og hendes familie godt ind i området, hvor der bor mange småbørnsfamilier:
”I vores lomme er der både småbørnsfamilier og ældre ægtepar, hvis børn for længst er flyttet hjemmefra. Selvom der er et generationsskifte, så harmonerer vi naboer fint sammen. Da vi overtog nøglen til huset, stod der en velkomstgave fra
naboerne på trappen. Det var en dejlig varm velkomst. Naboerne kom over og hilste på, da vi flyttede ind”.

Da snakken falder på Louises tilknytning til kirker før og efter flytningen, fortæller hun, at Albert er døbt i Sct. Nicolai Kirke. Selvom de lige var flyttet startede Albert og Louise til babysalmesang i Seest Kirke. Generelt tegner der sig et billede af
en familie, der lever et aktivt liv fyldt med spændende aktiviteter. Uanset vejret kommer Louise og Albert gående hen til kirken, for som Louise siger: ”Der findes ikke dårligt vejr, kun dårlig påklædning”. Louise er aktiv i KFUM-spejderne og
har været det i mange år, og derfor holder en smule regn hende ikke tilbage fra at gå en tur med Albert i barnevognen.
Da jeg spørger Louise, om Seest Kirke kan komme til at betyde noget i den lille families liv, svarer hun:
”Ja, det er den kirke vi hører til. Lige nu går vi til babysalmesang som en del af dåbsoplæringen.”

Af Camilla Messer Rasmussen