Prædikener
Læsekreds
Nørkleklub
Dåbsklude
Kirkens kor
Babysalmesang
Børnekonfirmander
Konfirmander
Kirkegården
Menighedsrådet
Seest lokalhistorie
Arkiv kirkeblade

 

Kirkekontoret:
Kirketoft 2, Seest
6000 Kolding.
Tlf.: 75 52 47 07
Åbent:
Man. – torsdag 9.00-12.00
Torsdag tillige 16.00-18.00
Fredag lukket

Folkekirken.dk
Koldingprovsti.dk

 

 

  Seest Boldklub –Så er boldene givet op!
Af Kurt Schmidt

Lidt historie om idræt på marker og omklædning i skure
I Seest sogn skulle der selvfølgelig være mulighed for at dyrke idræt. Gårdejer i Seest, Hans Andersen Buch, byggede et øvelseshus på sin mark, så ungdommen havde mulighed for at dyrke gymnastik og anden idræt. Hans Buch var en kendt mand i Seest, han ejede gården ”Elisesminde” på Seestvej, som han havde købt i 1867.
I 1905 blev Seest Forsamlingshus opført, og efter de primitive forhold i øvelseshuset, flyttede idrætten sine vinteraktiviteter ind i forsamlingshuset.Seest Gymnastik Forening (SGF) blev stiftet i 1924 og var den første egentlige idrætsforening i Seest. Men i midten af 30`erne blev foreningen afviklet med en gæld på hele kr. 265,00.
I 1940 blev ”Seest motionshold” stiftet, og de benyttede forsamlingshuset til aktiviteterne. 1941 var året hvor der blev spillet udendørs håndbold, og foreningen fik et nyt navn S.G.F. De baner der dengang blev benyttet til håndbold, havde selvfølgelig ikke den standard, som vi kender i dag. Der blev bl.a. spillet på en bane i grugraven bag Georg Brandes Vej med et gammelt træskur, der blev brugt til klubhus. Foreningen havde også baner ved Vagn Møllers Gartneri på Seestvej. Men sidst i 50`erne ville gartneren selv benytte jorden, og banerne blev nedlagt. Det resulterede i, at S.G.F. blev opløst!I 1953 blev Seest Boldklub stiftet, og i 1991 blev Seest Idrætspark indviet (Kilde: Seest fra landsby til by).
Hvilke aktiviteter er der i dag i Boldklubben? Jeg kontaktede hovedformand Arne Pedersen. Arne har være bestyrelsesmedlem i 30 år og heraf som hovedformand i 15 år. Seest Boldklub har i dag 775 medlemmer fordelt på 7 afdelinger, lige fra håndbold til mor-barn gymnastik.


Håndbold
Håndboldafdelingen har i dag 31 medlemmer. Jeg besøgte dem til træning i Bakkeskolens Idrætshal. Normalt træner herrer og damer hver for sig, men p.g.a. sygdom og afbud, var der fællestræning. Der blev gået til vaflerne, og træner Lene Hansen dirigerede tropperne. Til at starte med, var der skudtræning på mål, og målmanden havde rigeligt at se til. Som konditionstræning gik en af spilerne amok med armbøjninger. Lene forlangte:”Fire minutters planke!” (en meget effektiv øvelse). Det var tydeligt, at det var hårdt for dem. Til orientering er verdensrekorden i planke 4 timer og 26 minutter.
Damerne og herrerne spiller turnering i serie 2. Onsdag aften er deres træningsaften, hvor damerne træner fra kl. 18.30-20.00, og herrerne fra kl. 20.00-21.30.


Senioridræt
Senioridræt har 61 medlemmer, og aktiviteterne foregår fra klubhuset i Seest Idrætspark. De mødes hver mandag og torsdag kl. 10.00-13.00, og der er mulighed for gåture, krolf, pool og bankospil.
Da jeg var på besøg, var der fuld gang i bankospillet, og der var godt gang i fingermusklerne, med at få lagt brikker på pladerne. ”Banko!” blev der råbt utallige gange, og gevinsterne blev delt ud med mild hånd til de heldige vindere. Gevinsterne var pakket fint ind, og hver deltager havde en gevinst med til en værdi af kr. 25,00, som der så blev spillet om. Nogle af hovedgevinsterne var dog sponsoreret. Ca. 40 medlemmer var mødt op, og der var både kaffe og fastelavnsboller til alle. Det var tydeligt, at alle nød det sociale samvær, og havde en dejlig formiddag.Tennisafdelingen
Afdelingen som startede i 1993 tæller i dag 32 medlemmer. Indtil 2014 kørte den med mindre entusiasme, men efter at Klaus Sørensen, Jesper Tønder, Flemming Kraft og Christian Andersen overtog roret, er der blevet lagt visioner for afdelingen. Bl.a. er afdelingen meldt ind i Dansk Tennis Forbund, og der blev lagt en køreplan for hele året fremadrettet, så der kan komme mere aktivitet på banerne. Klubben voksede sidste sæson med 10% flere medlemmer, og den tendens skal fortsætte i 2015.
Opstart på banerne er som regel omkring 1. maj, og forinden er banerne blevet klargjort af frivillige, som så bliver belønnet med pølser og øl.
Medlemmerne får udleveret en nøgle til anlægget, således at de kan benytte banerne på alle tider af døgnet. Missionen er at tilbyde en god og billig motion til folk i Seest!

Krolf
Krolf er blevet en rigtig populær motionsform. Afdelingen har 100 medlemmer, som starter sæsonen den 11. april. Her er alle velkomne, også ikke-medlemmer. Efter at have fået sved på panden, sluttes denne dag af med en portion suppe.
Krolf er en hyggelig og selskabelig form for motion, som kan dyrkes i alle aldre! Der kan spilles mandag, tirsdag, onsdag og torsdag.

Forældre-barn gymnastik
I 10 år har Pia Tømmerby og Aase Hansen, som begge er dagplejere i Seest, stået for børnegymnastikken.
Gymnastiksalen på Bakkeskolen lægger gulv til, at børn fra 10 mdr. til 3 år kan dyrke gymnastik samen med forældrene. Ved at bruge kroppenaktivt, giver det såvel børn som forældre øget velvære samt udvikling af motorikken.
I løbet af sæsonen arbejdes der med grovmotorik og kropsbevidsthed. Alt sammen kan afprøves på motorikbanen, balance, bomme, gynger og meget mere. Der trænes mandag 17.10-18.00 i gymnastiksalen på Bakkeskolen.
Nyt hold starter den 7. september 2015.


Badminton
124 medlemmer benytter her chancen for, at få en omgang dejlig motion. Munkensdam Hallen lægger gulv til de ivrige motionister hver mandag og tirsdag aften fra klokken 17.00-19.00!
Badminton kan dyrkes i alle aldre, og der spilles udelukkende på motionsplan. Der er ikke tilmeldt nogle hold til turnering.
 

 

 


Fodbold
Vi slutter runden af med fodboldafdelingen, som er den største afdeling i Seest Boldklub med 390 medlemmer.
Her er der mulighed for at spille fodbold allerede fra 5 år, og der er hold hele vejen op til veteran.
Af hold kan der nævnes:
Serie 2-4-5 og 6, oldboys, veteran og ungdomshold alle for drenge og mænd + U-5/6 sandkassehold
7 mands damehold og U-17 udviklingshold (handicap)
Så der er rig mulighed for at komme til at ”trille” med den runde bold!
Vil du vide mere om fodboldafdelingen kan du gå ind på deres hjemmeside www.seestboldklub.dk/fodbold

Håber at ovenstående beretninger om Seest Boldklub, giver dig lyst til at dyrke en eller anden form for motion i boldklubben!